Kawan-Kawan Lain

Tuesday, February 7, 2012

Diari Gebangku 5#





pada 1 hari yang indah di saiber kefe dopelohpatjam sebelah seben eleben..




aku tengah studi di wikipedia untuk exam yg bakal tiba minggu depan..
tiba-tiba...




datang 1 perasaan yg berkecimpung dalam kesengsaraan yg abadi. satu perasaan yg boleh membunuh jiwa sama ada fizikal atau mental.




sebelum keadaan jadi teruk, aku terpaksa berhenti studi dan segera untuk menyelesaikan masalah ini. satu masalah yg setanding dengan politik kotor, kegagalan boleh mengakibatkan kesengsaraan mutlak seperti kalah judi atau menikah dengan mak nyah




tengah pecut macam pelari afrika, tetibe aku nampak sesuatu yg menarik perhatian




tawaran tu memang menarik. tapi aku tau berdasarkan pemerhatian kat kaki die yg berbulu tu, die mesti lelaki. komfem mak nyah. satu spisis yg komfius dengan dirinya sendiri. satu spisis yg kadang-kadang gediknya mintak dilempang bertubi-tubi tanpa belas kasihan


tapi aku ade wudhu time tu. jadi aku komfius. kalau aku lempang batal ke tak wudhu aku tu. jadi tanpa ragu-ragu dan usul periksa, aku kensel nak lempang dan menerajang dengan ikhlas ke mukanya.




lepas tu aku terus berlari dan nampak destinasi yg harus aku kecapi. destinasi yg membebaskan aku dari belenggu yg tak keruan. yang akan membawa aku kepada kebebasan




5 minit dalam tu baru aku sedar. air takda. aku cuba tahan air mata ni dari mengalir.
























5 comments:

Nurul Amira Mohamad Salleh said...

hahah adoi.. xbleh blah la endingnye. keep it on kayh

M' said...

heh.yokai

M' said...

heh.yokai

Miss. ciku_cika said...

memang lah criter kau ni..gebang saje..haha

M' said...

heheh.aku suka gebang2 ni.tapi aku baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...