Kawan-Kawan Lain

Monday, April 28, 2014

Minda 80 an




"bodoh la kau ni. up to date la sikit. jgn la minda 80 an sangat. kita dah 2014 kot"
minda 80 an ye. hmm. hehehehe. aku malas nak buat perbandingan zaman kita ngan zaman dulu ni mcm mana. boleh tengok sendirikan macam mana.


 

ni aku dapat dari blog serius. google lah sendiri blog serius tu apa. aku malas nak bagi link. tengok header blog la aku ni macam mana. dari segi pendidikan. ni beza zaman 80 an ngan sekarang. boleh tengok sendiri. kalau dulu pelajar kene ikut cakap cikgu. buat kene sekolah. tak siap kene denda. nak bagi DISIPLIN dan belajar HORMAT ORANG TUA. kita boleh tengok lah atuk nenek mak auah kita yg pernah lalu zaman ni macam mana sifat dan etika diorang mcm mana.


budak sekarang spoil. aku malas cakap lebih. aku ni pun cuma bagi pendapat dan tak bash sesiapa sebab aku bukan keyboard warrior. cuma penglipur lara yg sampaikan cerita berdasarkan sekeliling. korang google lah budak melayu ke india ke cina ke yg zaman sekarang kat google. bezakan ngan zaman 80 an dulu. tengok perbezaan sosialnya macam mana.


korang boleh tengok berapa banyak budak yg spoil sekarang ni? tak siap keje sekolah, kene denda sikit, lapor polis. rambut kene tobek sikit, gangguan emosi. jentik telinga sikit, agenda iluminati dalam sistem pendidikan. rotan sikit, pembangkitan yahudk di semenanjung Malaysia. ape sial? aku tak taip sia atau siak sebab ape sial sia ngan siak? sia ape? sia-sia? siak ape? siak masjid? ape siak masjid? apehal ngan siak masjid?


banyak perbezaan sosial antara zaman dulu ngan sekarang. tapi perbezaan sosial tu akan keluarkan produk yg tersendiri. fikir la sendiri. ni simple je. jgn lembu sgt nak kata pemikiran 80 an tu kolot sangat.


ni cuma pendapat berdasarkan pemerhatian. tak puas hati jom main congkak


 teehee


4 comments:

Anis Aisyah said...

apahal ade siak masjid? xD

M' said...

hehehehe

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

to be honest, memang betulkan. some of young generations nowadays kinda spoilt brat.

M' said...

tau takpe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...